Det er 3 brødre, der siden 2005/2006 har formet Wild Toy Tractorpulling: Poul som yngste, Jørgen godt 6 år ældre og Jan i sin bedste alder!

 

Historisk set er tractorpulling ikke et nyt fænomen inden for familien. Erfaringen går helt tilbage til starten af 90'erne, hvor Poul assisterede og kørte Hunting Star sammen med Karl Pedersen - senere med egen traktor, 1. v12'er under 900 kg i Danmark i minipuller-klassen (Wild Toy). På det tidspunkt var brødrene Jan og Jørgen ivrige tilskuere og bidrog også med assistance indimellem. Wild Toy blev solgt i 1998 til Frank Larsen og fortsatte under navnet Street Fighter.

Fra 1998 til 2005 var Poul ikke engaget i Tractorpulling som aktivt medlem, men fulgte naturligvis med på sidelinjen. Jørgen assisterede i 2004/2005 Team Fast Boy.

I august 2005 tog Poul beslutning om at ville købe en minipuller påny. Det blev drøftet med Jørgen, der altid havde været ivrig efter at køre sin egen puller. Det blev starten til et partnerskab, da Poul og Jørgen i fællesskab købte Blower Power i Norge i slutningen af 2005. Blower Power tog navneforandring til Wild Toy, som alle kender traktoren i dag. Ved samme lejlighed meldte Jan sig på banen som 3. mand i teamet. Hele vinteren og foråret blev brugt i værkstedet til at klargøre og lave mindre modifikationer på traktoren, og da 1. DM skulle afvikles i maj i Herning deltog vi for 1. gang med den nye traktor og det nye team.

Det første år var et problematisk "prøveår", men heldigvis uden de store havarier, og sammenlagt blev det til en 5. plads i DM. 2007 gik mere i den retning, vi havde forventninger om, og vi blev nr. 2 ved Danmarksmesterskabet og vandt en afdeling af det svenske mesterskab.

I efteråret 2007 overtog Jørgen Wild Toy, da Poul havde ønske om at bygge en større modificeret. Jan fortsatte som hjælper på Wild Toy, og i 2008 kom Martin til som hjælper.

Generelt kan vi sige, at 2008 blev et rigtigt godt år for os. Vi blev Danmarksmester, nordisk mester, vandt den afdeling af Euro-Cup'en, som blev afviklet i Herning og vi fik en 4. plads ved EM i Norge. Dette gav os muligheden for at køre i Ahoy i marts 2009, hvor det desværre kun blev til en delt 5. plads, på grund af et teknisk problem.

I slutningen af 2007 startede Poul det nye projekt: Wild Toy III. Reservedele blev købt ind fra henholdsvis Tyskland og Holland. Det forventes, at traktoren skal køre i 2,5 t modificeret med 3 Chevy motorer i 2009.

I 2009 var Wild Toy III på banen de første gange, med de blandede resultater, som man kan forvente af en nybygning.

Den 950kg modificerede fortsatte de gode takter og sluttede sæsonen med endnu en DM-titel og en 5. plads ved EM.

I efteråret 2009 blev det besluttet at splitte Wild Toy Tractor Pulling op. Jørgen fortsætter med den 950 kg modificerede under navnet Wild Toy Tractor Pulling.

I 2010 valgte vi at holde pause, da det er en dyr sport. Det var mærkeligt ikke at være med, men det var en klog beslutning.

I 2011 var vi tilbage igen, hvilket var en rar fornemmelse og vi kørte en samlet 1. plads hjem og blev dermed atter Dansk mester.

I 2012 valgte vi kun at deltage i stævner i Danmark, hvor det endte med en samlet 1. plads og vores fjerede Danske mesterskab.

I 2013 ændrede vi på rammen ved at flytte buret længere frem, hvilket virkede fint og vi blev Dansk mester. Til EM fandt vi ud af at der skulle ske store ændringer hvis vi skulle prøve at være med ude i Europa.

Derfor var vi ude at investere i ny ramme med en ny type dæk og fælge. Tiden op til sæson start blev brugt på at gøre den ny tractor klar.

I 2014 var vi klar over at det blev et prøveår, da det tager tid at få en ny tractor kørt ind. Derfor endte det med en 4. plads i DM sammenhæng, hvilket vi var godt tilfreds med alt taget i betragtning.

I 2015 var det en sæson hvor det også gik med at køre tractoren ind og vi er ikke færdig endnu. Men det endte med at vi ”lige” fik det Danske mesterskab i hus. Desuden har vi haft nogle udenlandske stævner i Norge, Tyskland og Sverige som vi har været godt tilfreds med.

EM blev holdt i Danmark og det er altid specielt at deltage i EM på hjemmebane. Det viser sig dog, at der stadig er et stykke til de udenlandske teams, men en 8. plads var okay ud fra hvad vi har kæmpet med.

Nu vil vi stille og roligt gå i gang med at planlægge sæsonen 2016, hvor vi helt sikkert er på banen igen.

Så er sæsonen 2016 slut. Når vi ser tilbage har det været en god, udfordrende, spændende og lærerigt år. Vi deltog i DM og en længe ventede drøm om at deltage i Euro Cup gik i opfyldelse. Der er for vores vedkommende et stykke op til konkurrenterne i EC, men det har været en fantastisk oplevelse at rejse rundt til stævnerne og opleve den stemning der er.

Nu er vi så småt gået i gang med at finde ud af, hvad der skal ske i 2017.

 

Så er planlægningen til 2017 i gang. Vi har besluttet, at vi deltager i DM og et år mere med Euro Cup og der kan komme flere stævner til i løbet af året.

Vi er derfor gået i gang med at bestille nye dele og skille motor ad, så vi kan lave service. Så vi ser frem til endnu et år med tractor pulling.

Så er sæsonen 2017 gået og det har været et fantastisk år for os. Det er i DM blevet til en 1 plads, i Euro Cup en 7. plads, ved stævnerne i Bryne og Hassmoor en 2. plads begge steder og til EM fik vi en 7. plads.

Så er vi gået i gang med sæsonen 2018. I år har vi fået en ny hjælper: Jacob som vi byder velkommen i teamet.

Vi deltog i to stævner i udlandet: i Riesa hvor vi fik en 3. plads, hvilket vi ligeledes gjorde i Bryne.

DM skulle afvikles over fem stævner som blev til fire og det blev til 3 stk. 1. pladser og 1 stk. 3. plads, og vores 9. danske mesterskab var i hus, hvilket vi bestemt ikke kan klage over.

Svenskerne måtte desværre aflyse EM pga tørke, så vores sæson slutter med sponsormiddag, udstilling i Stakroge og værkstedsbesøg.

EM bliver dog alligevel til noget i 2018, da Holland har besluttet at afholde det d 9. september i forbindelse med en afdeling af det hollandske mesterskab.

 

Historien om Wild Toy Tractorpulling